A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége 2013. február 7-ei ülésén döntött a jövőbeni kollégiumi struktúráról és a vezető tisztségviselők személyéről. 2013-tól tehát az MKIK 14 kollégiuma közül ötben az alábbi BKIK tisztségviselők töltik be az elnöki, vagy társelnöki pozíciót.

Nemzetközi Kollégium, amely a Kárpát-medencén kívüli nemzetközi kereskedelemfejlesztés ügyeit kezeli, így értelemszerűen ide tartoznak az orosz, kínai, arab, török, nyugat-balkáni és kazah tagozatok is. A kollégium elnöke: Mosonyi György, az MKIK nemzetközi ügyekért felelős alelnöke, BKIK küldött, a MOL NYrt. Felügyelő Bizottságának elnöke.

A Kereskedelmi Kollégium társelnöke: Dienes Zoltán, MKIK elnökségi tag, a BKIK Kereskedelem, Kereskedelmi Szolgáltatás Osztály alelnöke, a CBA Kereskedelmi Kft. Igazgatóságának tagja.

Az Építésügyi Kollégium elnöke: Tolnay Tibor, MKIK elnökségi tag, a BKIK Építőipar, Építőipari kutatás, Tervezés, Építőipari szolgáltatás Osztály elnöke, a Magyar Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégium elnöke: dr. Kiss Zoltán, MKIK küldött, a BKIK általános alelnöke, a Gazdasági Tevékenységet Segítő Szolgáltatás Osztály elnöke, a Vekisz Bt. ügyvezetője.

Az újonnan létrehozott Informatikai Kollégium elnöke: Kott Ferenc, MKIK küldött, a BKIK Hírközlés, Informatika Osztályának elnöke, a Bluefield Kft. ügyvezetője.

Feltöltés dátuma: 2013. február 18.