Sajtóközlemény

Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzésére

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2013-ban is pályázatot hirdet az európai vállalkozások ösztönzésére létrehozott díj elnyerésére összesen hat kategóriában.

A „Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért” pályázat Európa-szerte felkutatja és elismeri az Unió legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozóit, vállalkozásösztönzési projektjeit. A Díj céljai közé tartozik a vállalkozási tevékenység ismertségének fokozása, a legjobb vállalkozási elképzelések és gyakorlatok bemutatása, valamint a potenciális vállalkozók ösztönzése és inspirálása.

A Díjra való nevezés két kiválasztási szakaszban zajlik: nemzeti és európai szinten. Az európai fordulóba két projektet juttat tovább a magyarországi szakmai zsűri. Az Európai Zsűri Fődíját – amelynek díjazottja bármely kategóriából kikerülhet – az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul.

A díjátadó ünnepséget - amelyre a nemzeti forduló összes továbbjutója meghívást kap - az EU soros elnökségét adó Litvánia rendezi az év végén. Az Európai Bizottság által szervezett Európai KKV Közgyűléssel, valamint a KKV követek találkozójával egybekötött rangos esemény díjazottjai találékonyságukért és céljaik sikeres megvalósításáért részesülnek elismerésben.

Az elmúlt években két magyar sikertörténetet is díjazott az európai zsűri: a megváltozott munkaképességű személyeket foglalkoztató Panda Hotelt, illetve a Széchenyi Kártyát.

Az Európai Vállalkozási Díjat hat kategóriában osztják ki:

·         A vállalkozói kedv ösztönzése

·         A vállalkozói ismeretek növelése

·         Az üzleti környezet fejlesztése

·         A vállalkozások külpiacra lépésének elősegítése

·         A zöldgazdaság ösztönzése

·         Vállalkozás a társadalmi esélyegyenlőségért

A pályázati kiírás, a jelentkezés lap és az eljárási kézikönyv honlapunkról letölthető:

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/belgazdasagert-felelos-allamtitkarsag/hirek/dij-az-europai-vallalkozasok-osztonzesere-2013

A jelentkezéseket a kkvdij@ngm.gov.hu email címre várjuk.

Nevezési határidő: 2013. június 2.

További információk elérhetők a Díj hivatalos Facebook oldalán és az Európai Bizottság honlapján.


Budapest, 2013. február 25.

Nemzetgazdasági Minisztérium

Feltöltés dátuma: 2013. február 27.