MVSZ Szeminárium „Export-import aktualitások” címmel

MVSZ Szeminárium „Export-import aktualitások” címmel

MVSZ Szeminárium „Export-import aktualitások” címmel

MVSZ Szeminárium „Export-import aktualitások” címmel03/04
MVSZ Szeminárium „Export-import aktualitások” címmel09:30
MVSZ Szeminárium
„Export-import aktualitások” címmel
2020. március 4.
 
 
Az MVSZ missziójának tekinti a vámszakmai ismeretek széleskörű megosztását, mert hiszünk abban, hogy ezen információk nemcsak a szűk szakmai környezetünk, hanem az export-import ügyletekben résztvevő gazdálkodók, az ellátási láncok elemeit adó logisztikai-szállítmányozói vállalkozások számára is fontosak lehetnek.
 
Ennek érdekében megfogalmazódott bennünk az a célkitűzés, hogy időszakonként olyan szakmai rendezvényeket tartsunk, amely ezen szélesebb szakmai körnek is szólnak és a vámügyi kapcsolódási pontokra irányítják a figyelmet.
 
Az év első szemináriuma kiemelten az export-import ügyletekkel kapcsolatban fontos és most különösen aktuális témákra irányítja a figyelmet. A BREXIT elhúzódó bizonytalansága miatt rendkívül fontos pontos szakmai információkat közvetíteni a felkészülési folyamatban. Előadásunk a tízévente megújuló INCOTERMS 2020-ról az áruszállítások költség és kárveszély megosztására vonatkozó nemzetközi szokványgyűjtemény újdonságait tekinti át. A vámjogi szabályozásból fakadó exportőri felelősség és az áruk származását igazoló okmányok ismerete a nemzetközi ellátási láncok és áruszállítások miatt nélkülözhetetlen ismeretek. Az export- és uniós kiszállítások teljesülését alátámasztó adóügyi igazolások új uniós szabályai, valamint a hazai EKAER rendszer „túlélése” az uniós vizsgálat után kiemelten fontos adóügyi témák.
 
A részvételt az MVSZ saját tagságával azonos áron biztosítjuk az MSZSZ, az MLSZKSZ, a NIT, az MLE, az MKFE és a BKIK tagjai számára is. A programot mindazoknak ajánljuk, akik mindennapi munkájuk során találkoznak a vámügyi gyakorlati kérdésekkel, és eddigi ismereteiket első kézből származó információkkal egészítenék ki vagy az aktualitásokra kíváncsiak. A részletes program letölthető a weboldalunkon és a társzervezetek honlapjain. Rendezvényünket a SmartEvents applikáció támogatja.
 
A program időbeosztása:
A regisztráció 9.30-10.00 között lesz, az előadások 10.00-től 16.00-ig tartanak. Egy kávészünet és egy ebédszünet kerül beillesztésre.
 
Az előadások helyszíne: Lurdy-Ház, Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., 1. emelet 4. terem
 
A Szemináriumra a mellékelt jelentkezési lapon lehet jelentkezni 2020. február 28-ig.
 
A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, és igazoljuk vissza.
 
Részvételi díj:
• MVSZ, MSZSZ, MLSZKSZ, NIT, MLE, MKFE és BKIK tagok részére: 8500 Ft + ÁFA
• Külsősök részére: a 13500 Ft + ÁFA
 
Kávészünetben kávét, üdítőt és pogácsát kínálunk a résztvevőknek. (A kiszámlázott részvételi díj tartalmazza a rendezvény ideje alatt biztosított büféfogyasztás összegét is.)
 
Meleg étkezés az ebédszünetben mindenki számára a helyszínen található éttermekben elérhető.
Bízunk benne, hogy a program információi komoly segítséget jelentenek majd a mindennapi munkavégzés során!
 
Szeretettel várjuk jelentkezésüket!