Átadták a 2019. évi Mesterleveleket

Átadták a 2019. évi Mesterleveleket

Átadták a 2019. évi Mesterleveleket

Átadták a 2019. évi Mesterleveleket12/05
Átadták a 2019. évi Mesterleveleket16:19

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2019. november 29-én tartotta meg hagyományos mesterlevél-átadó ünnepségét. Idén 18 szakmában 136 fő tett sikeres mestervizsgát.

Az ünnepi rendezvényt Semmelweis Tibor, a BKIK alelnöke nyitotta meg, majd László Sándorral, a Kézműipari Tagozat elnökével együtt átadták a 2019-es Aranykoszorús mester díjakat Balogh Lajosné, Király Dénes, Kökény Ferenc, Papasz Vasziliosz, Silárszky István és Szilágyi Miklós részére. Idén a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara két Bronzkoszorús mester címet is adományozott, Gorcsakovszki György és Mészáros Erika számára.

Ebben az évben 18 szakmában 136 fő tett sikeres mestervizsgát, akiknek Semmelweis Tibor alelnök, László Sándor, a Kézműipari Tagozat elnöke és a mestervizsga-bizottságok szakmai elnökei adták át a díszes oklevelet és igazolást.

A BKIK különös büszkeséggel avatta mesterré Fekete Martint, aki a Kazanyban rendezett 2019-es WorldSkills világversenyen kiválósági érmet szerzett épületasztalos szakmában; Simon Krisztiánt, a kazanyi világverseny és a 2018-as budapesti Euroskills Európa-bajnokság aranyérmesét Bútorasztalos szakmában és Balogh Krisztiánt, a 2018-as EuroSkills bronzérmesét Kőfaragó szakmában.

Az átadást fogadalomtétel követte, melynek során az újdonsült mesterek megerősítették mestereiknek és kollegáiknak, hogy munkájukat továbbra is mesterhez méltóan fogják végezni Az eseményt László Sándor beszéde zárta.

Galéria