Kedvezményes hitellehetőségek

Kedvezményes hitellehetőségek

Kedvezményes hitellehetőségek

Kedvezményes hitellehetőségek11/27
Kedvezményes hitellehetőségek14:25

 

Mind a hitelek, mind a pályázati kiírások célja közös: segítséget szeretne nyújtani ahhoz, hogy vállalkozásunkat fejleszteni tudjuk. Sokan azonban még mindig ódzkodnak a hitelfelvételtől, és inkább az utóbbi lehetőséget választanák. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezni arról, hogy a pályázatok igen szigorú feltételrendszert szabnak meg, ami nem biztos, hogy teret ad az adott vállalkozásnak. Ilyen feltétel lehet például az, hogy nem a megfelelő régióban szeretnénk végrehajtani a beruházást, nem érjük el az árbevétel korlátot, vagy nem tudjuk vállalni az elvárt kötelezettségeket.

Ilyen esetekben azonban a hitelek is kiváló lehetőséget nyújthatnak. Tekintsünk meg néhány kedvezményes hitellehetőséget!

Növekedési Hitelprogram Fix

Az NHP fix nevű konstrukció segítséget nyújthat ingatlanvásárlásnál, ingatlan fejlesztésnél, valamint eszközbeszerzésnél egyaránt – az előbbit a pályázatok alig, vagy szinte nem is támogatják. Maximum 120 hónapos futamidőre minimum 5 millió, de akár 1 milliárd forintot is igényelhetünk.

Az éves maximális hitelkamat nem lehet több mint 2,5%, amely nem változik a futamidő végéig. Olyan belföldi székhelyű – akár induló – kis- és középvállalkozások igényelhetik, melyek adóminősítését a pénzintézet elfogadta, valamint megfelelnek a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. üzletszabályzatában írt feltételeknek.

A hitelprogram előnyös, hiszen igénylése egyszerű, kamatozása kedvező, valamint a hitel költségei a vállalkozásban elszámolhatóak. Ajánljuk minden olyan szervezetnek, akik kedvező kamatozású lehetőséget keresnek és fontos nekik a kiszámítható törlesztő részlet.  Székhelyünk, telephelyünk elhelyezkedése pedig nem kizáró tényező.

0%-os Hitelprogram

Ne feledkezzünk el a GINOP-8.3.5 kódszámú, a kkv-k technológiai korszerűsítését támogató hitelprogramról se.

A vidéki térségekben tevékenykedő – akár induló – vállalkozások igényelhetik. A maximális kölcsönösszeg 150 millió Ft, kezdő vállalkozásoknak 25 millió Ft. (A Közép-magyarországi régió vállalkozásai is igényelhetik a hitelt, amennyiben a beruházás a vidéki régiókban valósul meg.)  A hitel legfőképp eszközök beszerzésére számolható el, de kis mértékben immateriális javak is vásárolhatók belőle.

Az igényléshez már 10% önerő elegendő, a kamat pedig 0%. Fedezet tekintetében általában a megvásárolt eszköz, vagy gép elégséges. Amennyiben nem, biztosíték lehet még az ingatlan jelzálog, ingó jelzálog, készfizető kezesség, vagy hitelintézet által vállalt garancia is.

Digitális Jólét Pénzügyi Program

Ahogy a program nevéből is látszik, célja a digitalizáció elterjedésének segítése különféle beruházások és támogatások segítségével, így például a digitális infrastruktúra-, a digitális kompetencia-, digitális gazdaság fejlesztése. Fejlesztési ötlet lehet például e-learning rendszer bevezetése, elektronikus időpont egyeztető és értesítő rendszer fejlesztése, vagy egy digitális fizetési infrastruktúra kialakítása.

A kölcsön felhasználható többek között hardverek és szoftverek beszerzésére, bérköltségek elszámolására, hazai kiállításokon való megjelenésre, valamint a külföldi piacon való megjelenés segítésére, IKT témakörében.

A programban a kkv-k juthatnak hitelhez, a megvalósítás helyszínének a vidéki régiókban szükséges elhelyezkednie.  A hitel összege minimum 5 millió, maximum 200 millió forint lehet.

Ebben az esetben is elegendő 10% önerő, a kamatozás pedig 0%!

Ha bármelyik lehetőség felkeltette érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva, hiszen nem csupán a pályázati dokumentáció megírásában, de a hitelkérelem kidolgozásában is segítségére lehetünk!

Goodwill Consulting Kft. – Információból fejlesztés, a fejlesztésből siker