Sikeres workshop az innovatív társadalmi vállalkozások támogatásáért

Sikeres workshop az innovatív társadalmi vállalkozások támogatásáért

Sikeres workshop az innovatív társadalmi vállalkozások támogatásáért

Sikeres workshop az innovatív társadalmi vállalkozások támogatásáért02/10
Sikeres workshop az innovatív társadalmi vállalkozások támogatásáért08:53

A BKIK partnerségével, 7 ország 13 intézménye részvételével megvalósuló Social(i) Makers nemzetközi projekt keretében két workshop került megrendezésre  a társadalmi vállalkozások részére.

Sikerrel zárultak az „Együtt könnyebb! Tudásmegosztás a társadalmi vállalkozások sikeresebb és innovatívabb működésért” című workshopok, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. A rendezvények célja egy mentoring folyamat megvalósítása, amely első részeként január 15-én, illetve második részeként február 5-én megrendezett egész napos műhelymunkákon a civil szektor több 10 kiemelkedő szervezete vett részt. A szervezetek látássérültek, illetve megváltozott munkaképességű emberek integrálásával, továbbá autisták és értelmi fogyatékosok számára lakhatás biztosításával foglalkoznak.

A Social(i) Makers projekt célja a társadalmi innovációs kapacitások növelése a társadalom különböző szereplőinek – politikai döntéshozók, pénzügyi intézmények, akadémiai szereplők és társadalmi innovátorok – bevonásával. A 13 partnerből álló nemzetközi projekt részeként 7 partnerországban 2020 tavaszáig helyi pilot projekteket bonyolítanak le, amelyek célja a társadalmi vállalkozások gazdasági és egyéb hatásait nemzeti szinten mérhetővé tenni oly módon, hogy ez később a transznacionális projekt keretében használható és összehasonlítható legyen. A pilot projektek eredményei publikálásra kerülnek a projekt közönség termékének számító Skyrocket Platform oldalon, amelynek célja, hogy nemzetközi szinten adjon válaszokat a társadalmi innovátorok előtt álló kihívásokra.

Skyrocket Platformról bővebben: https://skyrocketplatform.eu/main

A pilot projekt részeként megvalósított mentoring folyamat első workshopján tapasztalt szociológus és egyben matematikus társadalomkutatók vezetésével, támogatásával valósult meg. A résztvevők közös műhelymunka keretében értékelték a végzett tevékenységeket, az értékteremtést, ügyfélkapcsolatokat és kommunikációt, valamint a pénzügyi tervezést. Az ötletbörze, majd az egységes rendszerben való összefoglalás az egyéni tapasztalatok megosztásán és megismerésén túl új eszközöket és perspektívát adott a résztvevőknek, ezzel hozzásegítve tevékenységük társadalmi hatásmérési módszertanának adaptálását.

A társadalmi vállalkozások innovációs tudásának és kapacitásainak bővítését célzó workshop második alkalma február 5-én került megrendezésre, amelyen a vállalkozások fejlődési lehetőségei, tudatos vezetés módszerei kerültek modellezésre a műhelymunka keretében.

Az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával, az Interreg Central Europe Program keretében megvalósuló projektben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara partnerként vesz rész és a következő előnyöket kínálja a téma iránt érdeklődő vállalkozások számára:

  • részvétel online és tantermi képzésen társadalmilag hasznos ötletek megvalósítása témájában,
  • részvétel a társadalmi innovációval kapcsolatos programokon, rendezvényeken,
  • online fórumokon történő nemzetközi kapcsolatépítés.

További információ: www.interreg-central.eu/Social(i)Makers,