Szellemi tulajdonjog kezelése a Duna régióban

Szellemi tulajdonjog kezelése a Duna régióban

Szellemi tulajdonjog kezelése a Duna régióban

Szellemi tulajdonjog kezelése a Duna régióban 01/27
Szellemi tulajdonjog kezelése a Duna régióban 13:32

A Piac és Profit, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében 2020. január 23-án került megrendezésre a Szellemi tulajdon – A láthatatlan vagyon című konferencia. A rendezvényen résztvevők a téma kiemelt szakértőitől kaptak tájékoztatást arról, hogyan mérhető és értékesíthető a szellemi tulajdon, avagy mennyire lehet fontos a vállalkozások életében a tudástervezés és innovációmenedzsment.

A nemzetközi kitekintés érdekében bemutatásra került az Interreg KnowING IPR projekt is. A BKIK konzorciumi partnerségével megvalósuló projekt a szellemi tulajdonjog (Intellectual Property Rights  ̶ IPR) eredményes kezelésével foglalkozik a Duna régióban. A Duna Transznacionális Program keretében az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával megvalósuló együttműködés célja az innováció és fejlesztés támogatása egy nyílt hozzáférést biztosító, információs platform (KnowING HUB) fejlesztésével, amely a szabadalmi és más adatbázisokat hasznosítja, mélyelemzéseket és továbbképzéseket biztosít az IPR menedzsment területén, elősegítve ezzel az IPR együttműködést, információáramlást, trendkutatásokat és –döntéseket, és az ezekre épülő innovációs folyamatokat.

A projekt eredményeként IPR szakpolitikai javaslatok kerülnek megfogalmazásra a Duna régió számára.

A KnowING HUB fejlesztési folyamatának részeként március végén Budapesten kerül megrendezésre egy nemzetközi műhelymunka sorozat negyedik állomása, amely keretében a téma iránt érdeklődők nemzetközi és hazai szakértők keretében tájékozódhatnak az eddigi fejlesztés eredményéről és észrevételiket még a folyamat közben jelezhetik a fejlesztőknek.

A műhelymunkával kapcsolatos bővebb információ a email címen kérhető.

További információ: https://www.bkik.hu/hu/hirek/knowing-ipr

BKIK Projektmenedzsment Iroda