BKIK Szenior

BKIK Szenior

BKIK SZENIOR
 
közérdekű nyugdíjas szövetkezet
 
A BKIK SZENIOR a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara széleskörű vállalkozói hátteréből adódóan a legkülönbözőbb szakmákban jártas szakembereket, illetve humán szakértőket közvetítő közérdekű nyugdíjas szövetkezet, amelynek tagjai a gazdasági élet különböző területein, valamint a kamarai, gazdasági érdekképviseleti munkában jártas többnyire ma is aktív vállalkozók és vezető szakemberek. Számos szakmai területen szereztek jártasságot, úgy is, mint vállalkozások létrehozása és vezetése, nemzetközi kereskedelem és képviselet, kis közép és nagyvállalatok gazdasági, és pénzügyi vezetése.
 
A szövetkezet tagjai között több műszaki és gazdasági felsőfokú végzettséggel és természetesen több, mint 40 év szakmai háttérrel rendelkező szakemberek vannak, akik ma is vezető tisztségviselői kamaráknak, gazdasági érdekképviseleteknek. Többen rendelkeznek tanácsadói és mediátori képesítéssel is és számos vezető tréner és coach is van a szövetkezet tagjai között.
 
Tagjai között sokan a nemzetközi munkában is járatos nyelvismerettel rendelkező szakemberek, akik angol, német, spanyol, francia és orosz nyelvterületen egyaránt jártasak és értékes nemzetközi kapcsolatokkal is rendelkeznek.
 
Természetesen a szövetkezet nyitott számos egyéb kiemelten a humán szolgáltatások területét felölelő feladatokra, mint pl. az iskolai nevelés és oktatás, az irodai kiegészítő tevékenység, back office feladatok ellátása, vagy gazdasági rendezvények, konferenciák szervezése.
 
A szövetkezet megalakítása előtt és még jelenleg is többen interim menedzsment szerződések keretében vállaltak ill. látnak el feladatot, amelyeket folyamatosan alakítunk át a mindkét fél számára sokkal kedvezőbb díjazású szövetkezeti keretek között történő szerződéskötésre.
 
Keresse fel a BKIK Szenior szövetkezetet, ha meghatározott időre jól képzett és jelentős szakmai múlttal rendelkező tapasztalt vezetőre, tanácsadóra van szüksége, vagy éppen ezeken a területeken kell megoldani meghatározott időre irodai vagy akár szervezési feladatokat.
 
A szövetkezet tagjai partnerek továbbá az alap és középfokú oktatásban is és még az óvodai neveléshez is nagy tapasztalattal rendelkező képzett szakemberek is vannak a tagok között.
Keszthelyi Péter s.k.
az Igazgató Tanács elnöke
Gergely Gábor s.k.
az Igazgató Tanács tagja
dr.Sztranyák József s.k.
az Igazgató Tanács tagja
 
Kérdéseivel, megkeresésével forduljon hozzánk bizalommal a  címen és szövetkezetünk vezetői minél előbb felkeresik Önt.
 
A BKIK Szenior közérdekű nyugdíjas szövetkezet gazdasági előnyei 
 
A szövetkezet előnyösen szervezi össze a kamarában dolgozó társadalmi munkát végző nyugdíja szakemberek és a Kamarában lévő társaságok foglalkoztatási igényeit és mindezt a BKIK központi épületében a területi irodákkal összehangoltan látja el.
A közhasznú nyugdíjas szövetkezet, mint új jogi forma mind a Munkavállalók, mind a Munkáltatók részére előnyös adózási feltételeket biztosít. A foglalkoztatott nyugdíjas esetén a bruttó bért nem terheli semmilyen közteher, azonos bruttó bér kifizetése esetén kisebb a munkáltató költsége és nagyobb a munkavállaló nettó bére.
 
Megnevezésszövetkezeti tag   HUFnormál munkavállaló HUF
bruttó bér  havonta150 000150 000
SZJA 15%-22 500-22 500
egészségbiztosítási járulék, nyugdíjjárulék, egyéb költség0-39750
nettó bér127 50099 750
munkaadó összes költsége150 000181 500
munkaadó összes költsége/ nettó bér117%181%
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Előnyök a nyugdíjas szövetkezeti tagok számára.
 
  1. Aktív nyugdíjas tagok számára foglalkoztatást, munkalehetőséget biztosít nyugellátásuk folyósítása mellett. A szövetkezeti tag tehát megtarthatja a nyugdíját a munkavégzés mellett.
  2. Nincs folyamatos munkavégzési kötelezettség, kizárólag olyan munkát végez, amit el tud végezni és csak akkor, amikor kedve van. Előfordulhat, hogy naponta más-más szövetkezeti tag dolgozik a megrendelő részére akár ugyanazon a feladaton is.
  3. A szövetkezet tagja csak akkor fizet adót, ha munkát végez (ellentétben pl. a KATA-val, ahol ugyan kedvezményes, de havi kötelezettségű a fix adófizetés.).
  4. A szövetkezeti tag kizárólag 15% szja-t fizet, amit a szövetkezet fizet ki, a tag helyett a díjazásból történő levonással, így nincs adminisztrációs kötelezettsége sem, közvetlen nettó összeg érkezik a számlájára és az éves adóbevallásáról is a szövetkezet gondoskodik.
  5. A szövetkezeti tagság nem munkaviszony, hanem tagsági jogviszonyon alapuló személyes közreműködés a közérdekű nyugdíjas szövetkezet tevékenységében.
 
Előnyök a munkáltató részére a szövetkezeten keresztüli foglalkoztatással 
  1. A kifizetett bruttó bért nem terheli semmilyen közteher, és amennyiben a munkáltató jelenleg is foglakoztat nyugdíjas munkavállalókat akkor ez rájuk is alkalmazható.
  2. A munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív terheket a szövetkezet végzi. (bérszámfejtés, szabadság, betegség esetén más munkaerő biztosítása)
  3. A munkáltatónak csak a ténylegesen ledolgozott munkaórákat kell kifizetnie, számla ellenében, így biztosítható egy adott feladat rugalmas ellátása.
Keszthelyi Péter s.k.
az Igazgató Tanács elnöke
dr.Sztranyák József s.k.
az Igazgató Tanács tagja