Smart city fórum

Kanadai-magyar üzleti workshop informatikai cégek részvételével.

A Kanada Magyarországi Nagykövetségén december 8-án került sor a nagykövetség, a BKIK és a Digitális Jólét Program és a társszervezésében „Kanadai-magyar üzleti workshopra”, amelyen nagyrészt informatikai cégek képviselői vettek részt. A workshop fő témái a smart city megoldások voltak.

A rendezvénynek két célja volt: a kanadai smart city szektor hátterének bemutatása, valamint segítségnyújtás azoknak a magyarországi vállalkozásoknak, akik ezen a területen kívánnak üzleti kapcsolatokat létesíteni.

A rendezvényen először Francis Uy, a Nagykövetség kereskedelmi főtanácsosa ismertette Magyarország és Kanada bilaterális kereskedelmének helyzetét és jövőbeni lehetőségeit. Ezt követően Keszthelyi Péter, a BKIK Nemzetközi Kollégium alelnöke és Babák Péter BKIK nemzetközi irodavezető adott tájékoztatást a Kamara kapcsolódó tevékenységéről. A Digitális Jólét Nonprofit Kft. tevékenységéről Udvari Fruzsina tájékoztatta a résztvevőket, majd Kovács-Mátyus Zsuzsanna, a Kanadai Nagykövetség munkatársa, a smart city terminológiát és kanadai üzleti lehetőségeiről tartott prezentációt ötvözve az ország fő kereskedelmi ágazatainak bemutatásával. A rendezvényhez később online kapcsolódott Alice Xu, Toronto Önkormányzatának munkatársa, részletesen bemutatva a kanadai DISF (Digital Infrastructure Strategic Framework) rendszert.

Az utolsó prezentációt Freeda Khan, a torontói egyetem munkatársa tartotta ’Cultural Intelligence’ témában. Előadásában kiemelten foglalkozott a kultúra szerepével az üzleti tárgyalásokon és általában a bilaterális kereskedelmi kapcsolatokban és azzal, hogy miről illik beszélgetést kezdeményezni egy kanadai tárgyalópartnerrel.

Az esemény során a jelenlévő felek is bemutatkoztak és lehetőség nyílt kötetlenebb keretek közötti kapcsolatépítésre is. A követség munkatársai pedig minden résztvevőnek átnyújtottak egy dossziét, a kanadai potenciális partnerek listájáról.

Az előadások anyagai: 

Smart cities in Canada

The canadian trade commissioner service in Budapest