Szélesedő lengyel-magyar üzleti kapcsolatok a BKIK-ban

Közös üzleti reggeli a Lengyel-Magyar Gazdasági Kamara és a BKIK részvételével

A BKIK egyre szorosabbra fűzi gazdasági kapcsolatait a közép-európai térséggel, ezen belül is Lengyelországgal. Ennek keretében 2023. november 23-án magyar és lengyel üzletemberek részvételével szervezett közös üzleti reggelit a Lengyel-Magyar Gazdasági Kamara és a BKIK. A két kamara – kihasználva a két ország közötti tradicionális üzleti kapcsolatokat – további közös közép-európai megjelenésben érdekelt harmadik országok piacain, valamint közös üzleti delegációt tervez lengyelországi vásárokra, továbbá kereskedelmi kapcsolatok erősítésén fáradozik Katowice, Gdansk Gdyna, Sopot és Krakkó városok üzleti közösségeivel, különös tekintettel a magyar információtechnológiai szektorra.

A kamara munkatársai decemberben Varsóban egy  kutatást-fejlesztést összefogó intézménynél, a Łukasiewicz Intézetnél jártak, lehetőséget teremtve új európai projektek indítására és akár hasonló kezdeményezésére Magyarországon.

Az intézet mellett a Lengyel Kereskedelmi Kamara is partner abban, hogy harmadik piacon közösen jelenjünk meg akár expo akár egy üzleti fórum keretében.

Tervek között szerepel a cseh fél bevonása is az üzleti eseményekbe, ezáltal egy átfogó közép-európai üzleti közösség létrehozása.