Vissza nem térítendő energetikai támogatás a VIII. kerületi vállalkozások számára

Eszközbeszerzésre és kivitelezési munkákra is lehet forrást igényelni.

Energetikai fejlesztésre, korszerűsítésre igényelhetnek támogatást a Józsefvárosban székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások a Józsefvárosi Önkormányzat által biztosított, összesen 50.000.000 Ft-os keretből.

A támogatás célja kifejezetten a nehéz helyzetbe került, Józsefvárosban működő egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok segítése, piaci versenyképességük javítása. A pályázaton eszközbeszerzésre és kivitelezési munkákra is lehet forrást igényelni, de fontos feltétel, hogy a megvalósítás helye a VIII. kerületben legyen. A pályázható összeg 100.000 Ft-tól 1.500.000 Ft-ig terjed. A BKIK munkatársai teljes körű tanácsadással segítik a vállalkozókat, hogy megkönnyítsék a pályázati dokumentáció előkészítését és benyújtását. Az adatlapot és mellékleteit online formában az energetika8@bkik.hu címre kérjük beküldeni, vagy személyesen is benyújtható a pályázati kiírásban megadott módon.

A pályázat beadásának határideje 2024. szeptember 30., a megvalósításnak és a költségek elszámolásának legkésőbb 2024. november 30-ig kell teljesülnie. A pályázatok elbírálása folyamatosan zajlik a keret kimerüléséig vagy a pályázat beadásának határidejéig, tehát érdemes minél hamarabb jelentkezni. A támogatás utófinanszírozott, az elszámolás beadása és annak elfogadása után kerül folyósításra az elnyert összeg.

A pályázati feltételekkel és a tanácsadással kapcsolatban minden információ részletesen megtalálható a pályázati kiírásban.