Beruházási Hitel MAX+

Beruházási Hitel MAX+

 

 

BŐVEBBEN A KONSTRUKCIÓRÓL

 

 

 

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ széles körben felhasználható energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő „Zöld” beruházási hitelcélok megvalósítására. A hitel elősegítheti a vállalkozások energia- és erőforrás hatékonysági intézkedésekre, megújuló energiaforrások alkalmazására, technológiaváltás megvalósítására irányuló fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását.

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcélok például: 

energiahatékonyabb gépek, berendezések, technológiák vásárlása, cseréje, megújuló energiaforrások alkalmazására irányuló fejlesztések finanszírozása, ezen feltételeknek megfelelő új vagy használt kis- és nagyhaszon gépjárművek (vontatmányaik) beszerzése.

A “Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Program 2022”  mindenkor hatályos felhíváshoz kapcsolódóan igényelhető Széchenyi Beruházási Hitel MAX+:
Amennyiben a beruházás és a hiteligénylő vállalkozás megfelel a vonatkozó Felhívásban, valamint az Üzletszabályzatban részletezett feltételeknek, úgy lehetősége van a felhívás szerinti önerőt kiegészítő vissza nem térítendő közvetlen támogatáshoz kapcsolódóan a Széchenyi Beruházási Hitel MAX + érintett alkonstrukciójának („GEKKO”) igénylésére.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX új, többlettámogatott alkonstrukciójaként igényelhető az energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő beruházási hitel, melynek nettó ügyleti kamata fix, évi 0,5%.

 

A LEGFONTOSABBAK

A KONSTRUKCIÓ PARAMÉTEREI

 

Minden olyan kkv igényelheti, amelynek
  • nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása,
  • rendelkezik legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal
  • megfelel a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában (a továbbiakban: Üzletszabályzat) meghatározott egyéb feltételeknek.
1 milliótól akár 1 milliárd forintig.
A Vállakozásnak rendelkeznie kell a beruházás tervezett (bruttó vagy nettó, attól függően, hogy a finanszírozásnál bruttó vagy nettó költségek vehetőek figyelembe) költsége minimum 10%-ának megfelelő saját erővel.
Akár 120 hónap
A hitel törlesztésének megkezdése a türelmi idő (maximum 24 hónap) lejártát követően kerül sor havi vagy negyedéves lineáris tőketörlesztéssel
Nettó ügyleti kamat*: FIX 5,0% / év
Nettó kezelési költség*: FIX 0,0% / év
A hitel valamennyi költségét és díját részletesen a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel MAX+ kondíciói elnevezésű dokumentum tartalmazza, amely a mindenkor hatályos Üzletszabályzat 13. számú melléklete.
A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, legalább egy dologi biztosíték, valamint adott esetekben a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

Az igényléshez szükséges dokumentumokat az alábbi linkekre kattintva tudja letölteni:

Az irodai ügyintézés idejének lerövidítése érdekében lehetősége van kérelemtervezetét ONLINE IS ELŐKÉSZÍTENI.

Az igényléshez szükséges dokumentumokat az alábbi linkekre kattintva tudja letölteni:

A Széchényi Kártya Folyószámlahitel Max konstrukcióról részletesebb tájékoztatót itt olvashat.

Kamaránk által végzett regisztrációs tevékenység ellenértékeként a Vállalkozás az Üzletszabályzat 1. számú mellékletében meghatározott mértékű regisztrációs díjat köteles fizetni. Kamaránknál önkéntes tagként regisztrált ügyfelek mentesülnek a regisztrációs díjfizetési kötelezettség alól. Az önkéntes kamarai tagságról bővebben az alábbi linkre kattintva olvashat.

Önkéntes tagság

 

Hol igényelheti

A SZÉCHENYI KÁRTYA MAX+ TERMÉKEKET?

 

Kamarai Székház
1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Ügyintézők:

Jámbor Barbara Mária

Vermes Zsuzsanna

Ügyfélfogadási idő:

Személyes ügyintézésre csak előre egyeztetett időpontban nyílik lehetőség!

Kelet-Pesti Kamarai Iroda
1165 Budapest, Jókai Mór utca 6. I/99.

Ügyintéző:

Hortobágyi Andrea

Ügyfélfogadási idő:

Személyes ügyintézésre csak előre egyeztetett időpontban nyílik lehetőség!

Dél-Pesti Kamarai Iroda
1181 Budapest, Üllői út 453.

Ügyintéző:

Dr. Bauerné Cser Ágnes

Ügyfélfogadási idő:

Személyes ügyintézésre csak előre egyeztetett időpontban nyílik lehetőség!