Nagyszabású villanyszerelő konferenciát rendeztek a Lurdy házban

A villanyszerelők, villamos szakemberek legrangosabb szakmai találkozóján közel 450-en vettek részt. 

Április 23-án ismét összegyűlt a villanyszerelő szakma az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Villanyszerelő Konferencián.

Az előadások és a szakmai konzultációk olyan aktuális témákat érintettek, mint a napelemes rendszerek, mesterséges intelligencia és az okos otthon és szó esett még többek között a hatályos tűzvédelmi műszaki irányelvek (TVMI) teljesítésére vonatkozó megoldási javaslatokról.

Lőrincz Gergely, a BKIK Kézműipari Tagozatának elnöke a mesterképzés jelentőségére hívta fel a figyelmet. Mint mondta, „a mestereket nem csak a tudásvágy vezérli, hanem az is, hogy át is adhassák tudásukat a jövő generációinak és így járuljanak hozzá a szakma magas színvonalának megőrzéséhez.”   

A rendezvényközpont három nagy termében zajlott a szakmai nap, amelyen többek között a gyártók termékbemutatókkal, termékeiken (OBO, KOPOS, BEG, SCHNEIDER, ULTIMA, DEHN) keresztül ismertették a szakemberekkel a hatályos szabványokat. A tudásmegosztás érintette a MEE VET-et mint problémát, míg volt konzultáció a tanulók foglalkoztatásáról is. Rajkai Ferenc, a fénycsöves világítás LEDesítését bemutató előadása, és HOROGH Gyula, a személyvédelemről, a feszültségalatti munkavégzés fontosságáról és helyzetéről tartott előadása gazdagította még a fórumot.

A következő villanyszerelő konferencia 2024 október 15-én kerül megrendezésre.