Szakmai versenyek

Szakmai versenyek

Iparkamaránk kiemelten támogatja a tehetséggondozást, ezért tartjuk fontosnak a különböző szakmai versenyek támogatását.

Oldalunkon az alábbi szakmai versenyekről olvashatsz:

  • Szakma Kiváló Tanulója Verseny
  • Junior Skills
  • Euro/Word Skills

Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV-OSZTV) verseny 2024

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor.

A versennyel kapcsolatos további információk és jelentkezés a rendezvény hivatalos honlapján található. www.szakmasztar.hu

A verseny budapesti előválogató versenyét a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezi.

A 2024. évi verseny előválogatók időbeosztása és helyszínei ezen a linken tölthető le, az előválogatón használható eszközök pedig itt.

2024-es SZKTV/OSZTV szakmai versenyek összesítését itt találja. 

Az írásbeli versenyek eredményeit, kódszámmal együtt, még a betekintés időpontja előtt közzéteszi a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a www.szakmasztar.hu oldalon, így lehet informálódni az elért pontszámról a kapott versenykód alapján.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) írásbeli elődöntőjén megírt dolgozatát – amennyiben indokolt - 2024. február 7-én megtekintheti Budapesten, a BKIK épületében.

A Versenyszabályzat szerinti megtekintés természetesen folyamatos felügyelet, kontroll alatt lehetséges. A versenyzők munkáikat nem fénymásolhatják, nem fényképezhetik stb. A dolgozat megtekintésen azon tanulónak érdemes részt venni, akinek a tovább jutáshoz vagy a 60%-os eredmény eléréséhez minimális pontszám szükséges, mivel észrevétel kizárólag az értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetén tehető. Az esetleges észrevételeket, kifogásokat jegyzőkönyvezik.

Helyszín: BKIK székház, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

 

Szakma                                                   Időpont (2024.02.07.)

cukrász

pincér- vendégtéri szakember

magasépítő technikus

gépgyártás-technológiai technikus

vendéglátásszervező

automaikai technikus

kereskedő és webáruházi technikus

irodai titkár

mélyépítő technikus

elektronikai technikus

szakács

logisztikai technikus

 

 

8:00- 9:30

8:00- 9:30

9:30- 11:00

9:30 - 11:00

9:30- 11:00

9:30- 11:00

11:00- 12:30

11:00-12:30

11:00- 12:30

11:00 - 12:30

12:30- 14:00

12:30- 14:00

 

 

Junor Skills versenyek

Kamaránk a Budapesti Komplex Szakképzési centrummal és annak BKSZC Kaesz Gyula Faipari Technikum és Szakképző Iskolájával 2023-ban második alkalommal rendezte meg asztalos szakmában a Junior Skills versenyt.

Az országos verseny célja, az Euro Skills és Word Skills versenyekre történő utánpótlás biztosítása, a tehetséges fiatalok kiválasztása.

Tervezett versenyeink:

- Junior Skills Asztalos Verseny

- Junior Skills Fodrász verseny

2023. évi asztalos versenyt bemutató kisfilmünk itt tekinthető meg:

Euro- és WordSkills versenyek

A WorldSkills Hungary program részeként Magyarország fiatal szakemberei két nemzetközi versenysorozatban, a kétévente megrendezendő WorldSkills és EuroSkills versenyeken mérettetik meg magukat.

A szakmák, a szakképzés csúcsát szimbolizáló versenyeken az egyes szakmák hazai válogatóversenyén legkiválóbb eredményt elérő versenyző képviselheti az országot. A versenyek rendezésének jogát évről évre más ország nyeri el, így minden év új izgalmakat tartogat.

A SkillsHungary programmal, valamint a versenyekkel kapcsolatban részletes tájékoztatás a www.skillshungary.hu weboldalon érhető el.

 

WorldSkills, EuroSkills versenyfelhívások

 

A WorldSkills versenyről készült kisfilm itt tekinthető meg:

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább