Gyakorlati képzőhely kereső

Gyakorlati képzőhely kereső

Az ágazati alapoktatást és sikeres ágazati alapvizsgát követően a tanulók, illetve képzésben résztvevők, duális képzésben folytatják tanulmányaikat.

A tanuló, képzésben résztvevő szakképzési munkaszerződést köt a vállalkozással.

Szakképzési munkaszerződés csak azzal a vállalkozással köthető, aki a területi kamara által nyilvántartásba vett duális képzőhely.

Amennyiben duális képzőhelyet keres vagy szeretné ellenőrizni, hogy egy adott vállalkozás foglalkoztathat tanulót, az alábbi linkeken elérhető adatbázis lesz segítségére. 

A linkek egy weboldalra irányítják át, ahol a különböző szűrők segítségével beállíthatja a keresett duális képzőhely területi elhelyezkedését, illetve a keresett szakmát egyaránt.

Duális képzőhelyek (szakmajegyzék szerinti szakmákban):

ISZIIR

Duális képzőhelyek (kifutó OKJ szerinti szakképesítésekben):

ISZIIR

Fontos, hogy a szakképzési munkaszerződéssel történő tanulófoglalkoztatás feltétele, hogy a vállalkozást a gazdasági kamara előzetesen nyilvántartásba vegye. „A duális képzőhelyek nyilvántartását a gazdasági kamara vezeti. A nyilvántartásba vételre az a területi gazdasági kamara illetékes, amelynek területén a duális képzőhely szakirányú oktatási célt szolgáló székhelye vagy telephelye van.” (SZKT 82. §)

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább