"Bridge to Benefits" Mesterkurzus vállalkozásfejlesztési mentorprogram

Központban a környezetileg és társadalmilag felelős vállalati működés.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara számos területen és változatos eszközökkel támogatja a felelős vállalkozásokat és társadalmi szervezeteket, valamint ösztönzi a két szféra együttműködését. A BKIK Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat nyert innovatív mentorprogramja - a „Bridge to Benefits” - már 2021 óta segíti a hazai kisvállalkozásokat. A program szakmai partnere a Civil Impact.

A hat tematikus modulból és pitch eseményből álló, személyes részvétellel zajló idei mesterkurzusra saját fenntarthatósági projektötlettel rendelkező kisvállalkozások jelentkezhettek. A modulok témakörei a ,,jövőálló” vállalkozások feladatai köré épülnek, ezt egyéni és csoportos mentortámogatás teszi teljessé. Idén 25 mentorszervezet - vezető hazai nagyvállalatok, civil szervezetek, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények - együttműködésével valósul meg az esemény.

A program és a pályázati felhívás országos népszerűsítése céljából a BKIK az elmúlt hónapokban több országos eseményt is szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Somogy megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Komáromi Vállalkozásfejlesztési Központ bevonásával.

A Bridge to Benefits Mesterkurzus ez évi pályázati felhívása március 4-vel lezárult, az idei programba 13 kis- és középvállalat került kiválasztásra. A kiválasztott vállalkozások átlagosan 26 főt foglalkoztatnak és 2023-as éves átlagos árbevételük meghaladja az 500 millió forintot. A program képzési szakasza április 14-től május 24-ig tart.

A Bridge to Benefits Mesterkurzus mentor partnerei: Auchan Retail, BDO Magyarország, bp Magyarország, dm Kft., Erste Bank, Magnet Bank, MET Csoport Dunamenti Erőmű, PwC Magyarország, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., Szerencsejáték Zrt., TATA Consultancy Services, Praktiker, Magyar Telekom, UniCredit Bank, Hartmann Hungary, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete, Felelős Gasztrohős, Kemence Egyesület, Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, Kórházsuli Alapítvány, Pécsi Tudományegyetem, Impact HUB Budapest.

Harsányi Mónika, a BKIK Nemzetközi Projektiroda és a Bridge to Benefits program vezetője: „A széleskörű mentori együttműködéssel megvalósuló Bridge to Benefits elsődleges szakmai célja a kisvállalkozások szemléletformálása a környezetre tekintettel és társadalmilag is hasznos üzleti működés kialakítása érdekében. Programunk közvetett célja, hogy olyan vállalkozói közösséget építsen, amely az értékalapú, pozitív társadalmi és környezeti hatással járó együttműködések kialakítását, valamint az erre épülő hosszútávú tudáscserét segíti.”

Bridge to Benefits Mesterkurzus 2023-as évfolyama, készült a program pitch eseményén 2023.05.26-án