Ipari Tagozat

Ipari Tagozat

Beköszönő gondolatok

2018. július 31-én az Ipari Tagozat küldöttei egyhangú szavazással választottak meg a BKIK Ipari Tagozatának elnökévé. Alapvető célom a Tagozat, és ezzel párhuzamosan, hosszabb távon az egész kamara fiatalítása. De ezt nem ész nélkül gondolom végrehajtani. Az idősebb kollegák, kamarai tagok minden gondolatára, tapasztalatára támaszkodom, inkább a napi terheket raknám fiatalabb vállakra, amely egyben egy egészséges utánpótlásképzés is.
Kun vagyok. Annak minden előnyével és előnyével együtt. Nem keresem a konfrontációt, de ha szükségessé válik, nem is térek ki előle. A tagozatért oroszlánként fogok küzdeni, de a harapás előtt a tárgyalást, az eszmék cseréjét, a vélemények ütközését tartom a legfontosabbnak. Mert ez az, ami meghozhatja az Ipari Tagozat közös sikerét. Fő szempontjaim, amelyek a zsinórmértékem is jelentik: a tisztesség, és az átláthatóság. Cégemet, a Diagramma csoportot is úgy építettem fel, hogy bárki bármikor utána nézhessen, papírjaimat és a cég ügyeit mindig rendben találja. Ez a fajta transzparencia fogja jellemezni működésemet az Ipari Tagozat élén is.
Elődöm már szakított tagozatunkban az időnként felbukkanó „kéz kezet mos” hagyományával és én is ezt az utat követem, mert a Kamarában az elmúlt 3 évben az Ipari Tagozat lett a legerősebb, és ebből semmit sem szabad engednünk.
Mindezt közösen, egyesített erővel képzelem el! Az intrikákat tűzzel-vassal irtani fogom, mert azok csak a bizalom aláásására jók, márpedig bizalom nélkül nem lehet dolgozni, építeni. Vezetőként kötelességem lesz döntéseket hozni, de ezek a közösen kialakított vélemény mentén fognak megszületni, mert hiszem, hogy az egyszemélyi döntések csak ideig-óráig hatékonyak.
A magyar gazdaságpolitikában hitem szerint komoly súllyal kell megjelennie a BKIK Ipari Tagozati véleményének. Ehhez feddhetetlen képviselőkre és komoly műhelymunkára van szükség. Jómagam azon leszek, hogy az állami és fővárosi cégek kiszámítható és megkerülhetetlen partnerként számíthassanak ránk.
 
Zsabka Zsolt
Elnök, BKIK Ipari Tagozat