Energetikai tanácsadás

Energetikai tanácsadás

Energetikai tanácsadás KKV-k részére

Az energiabeszerzési költségek elmúlt években tapasztalt drasztikus emelkedése komoly kihívások elé állította a KKV szektort. A kialakult helyzetre részben megoldást jelenthet az energiahatékonyság növelése, azonban egy korábbi BKIK-felmérés eredményei és a saját tapasztalataink is azt mutatják, hogy azok a vállalkozások kerülnek előnyösebb helyzetbe, akik hosszú távú beruházásokkal reagálnak a krízisre. Ezek a megoldások gazdasági és környezetvédelmi szempontból egyaránt biztonságosabbá teszik a vállalkozások működését.

Azzal a céllal indítottuk el egyedi, a jelenlegi igényekhez igazított szolgáltatásunkat, hogy segítsük a kis- és középvállalkozásokat a számukra legoptimálisabb energetikai megoldás kiválasztásában. A BKIK önkéntes tagjai számára ingyenes energetikai tanácsadáson olyan tapasztalt szakemberek segítenek, akik a terület legjobbjai közé tartoznak, és közreműködnek a Pest Megyei Mérnökkamara tagjai is.

A szolgáltatás induló szakaszában 25 cég számára 1 óra ingyenes energetikai szaktanácsadást kínálunk, amely során cégre szabott tájékoztatást adunk vállalkozásuk energetikai lehetőségeiről, telephellyel és/vagy gyártósorral rendelkező tagvállalataink részére.

A tanácsadás során több területen is segítséget nyújtunk:

  1. Konkrét igények esetén az adott terület szükséges teendőket tárják fel tanácsadóink.
  2. Tanácsadóink részletes tájékoztatást adnak arról, hogy milyen pénzügyi források érhetők el az energetikai fejlesztések finanszírozására.
  3. Segítünk azonosítani, mely területeken érdemes komolyabb szakértői közreműködést kérni, mely megoldásoknál van szükség professzionális tervezői, kivitelezői munkára (technológiai-korszerűsítés, épület vagy csarnok energetikai korszerűsítés, áramköltség csökkentés, hővisszanyerés, napelemes rendszerek, energiabeszerzés, adatelemzés, energetikai mérési rendszer, geotermia, hőszivattyú, energetikához kapcsolódó jogi kérdések, képzés, speciális gyártósori technológiai elemek korszerűsítése (gőzrendszer, hűtőrendszer, kompresszor, stb.).

Milyen módon kérhető konzultáció?

  1. személyesen Budapesten a cég helyszínén vagy a BKIK székházában (1016 Budapest, Krisztina krt. 99.)
  2. online konzultáció

Konzultációra jelentkezni ennek az űrlapnak a kitöltésével tudnak. 

További információ: Antal Anikó antal.aniko@bkik.hu Telefon: +36 1 488 2070

A témához kapcsolódón a BKIK elkészíett egy kiadványt, "Eneregetikai beruházások ösztönzése 2024" címmel, amellyel szeretnénk felhívni a cégvezetők figyelmét az energiafelhasználáshoz kapcsolódó kötelezettségekre és az energiamegtakarítással elérhető jelentős költségcsökkentési lehetőségekre.

    

 

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább