A BKIK delegációjában 10 magyar cég utazott ki tajvani okos város kiállításra

Az út egyik legnagyobb eredménye a tajvani óriásvállalat, az ASUS, valamint az EPS Global Zrt. közötti együttműködés elindulása volt.

2023. március 26 – március 30. között tíz válogatott magyar, okos város megoldásokkal foglalkozó cég vett részt a Tajpejben megrendezett Smart City Expon és a hozzá kapcsolódó további szakmai eseményeken.  A szakmai út előkészítésében a Tajpej Képviseleti Iroda, a tajpeji Magyar Kereskedelmi Iroda, Neumann János Nonprofit Kft. és a Magyar Gyáriparosok Szövetsége is részt vett.

A tajpeji Smart City Summit & Expo Ázsia legnagyobb okos város megoldásokat és informatikai szektort lefedő kiállítása. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő esemény főszervezője a Taipei Computer Association (TCA) az egész delegáció számára ingyen szállást és transzfert biztosított a kint tartózkodás alatt.

A magyar küldöttség a tajpeji mellett a Kaohsiungban megrendezett okos város kiállításon is részt vett, valamint a Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) networking eseményén és a Tajvan – ASEAN Üzleti Tanács (Taiwan-ASEAN Business Council) hivatalos vacsoráján. Keszthelyi Péter és Horváth Miklós, az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) elnökségi tagja a Tajvani Iparosok és Kereskedők Szövetsége (Taiwanese Industrialists and Traders Association) megbeszélésén is jelen volt.

A CIECA-val megvalósult találkozó eredményeként a szervezet 2023. júniusában udvariassági látogatást tett kamaránknál a főszervező TCA-val közösen, amelynek keretében a BKIK és TCA között együttműködési megállapodás aláírására is sor került. Ennek folyományaként került sor 2023. novemberében egy ismételt üzletember-találkozóra a Barcelona Smart City Expón.

Az út egyik legnagyobb eredménye a tajvani óriásvállalat, az ASUS, valamint az EPS Global Zrt. közötti együttműködés elindulása volt, közös okosparkolási rendszerben.

A Tajvanra kiutazó magyar cégek eredményességét az üzleti kapcsolatszerzéseken és potenciális partnertalálásokon túl tajvani multinacionális vállalattal kötött együttműködési megállapodás és megkezdett közös szakmai munka is mutatja.