Amerikai piaci lehetőségekkel ismerkedtek a magyar vállalkozások

Amerikai-magyar üzleti találkozót rendeztünk.

A tavalyi sikeres programok után 2023. szeptember 27-én újabb amerikai-magyar üzleti találkozóra került sor a BKIK székházában megrendezett Délkelet-USA – Budapest Gazdasági Fórum című esemény keretében, amelyen a Kamara egy hat fős amerikai delegációt fogadott.

A találkozón a piaci terjeszkedésre kész magyar cégek ismerhették meg az Egyesült Államok délkeleti városainak üzleti lehetőségeit, az American Hungarian Chamber of Commerce (AmHunCham) közreműködésének jóvoltából.

A résztvevők megismerkedhettek többek között a Safely nevű vállalattal, amely a biztonságos rövidtávú ingatlankiadáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt, és amely magyarországi terjeszkedési lehetőségeket és együttműködést keres az ingatlankezelő és az IT szektorban tevékenykedő hazai vállalatokkal.

Bemutatkozott a P&S International Strategies, amely az amerikai piacra való belépést segíti cégre szabott megoldásokkal a piackutatás és stratégiai tervezés terén.

A gazdaságfejlesztéssel foglalkozó Upstate SC Alliance révén a magyar cégek megismerhették Dél-Karolina állam üzleti lehetőségeit és főbb iparágait, amelyek között megtalálható többek között a légi- és űripar, az autóipar, az élelmiszeripar, vagy az élettudományok.

A rendezvényen bemutatkozott a Georgia állambeli város, Peachtree Corners is, amely otthont ad számos IT-val és technológiával foglalkozó cégnek, valamint az úgynevezett Curiosity Lab-nek, ahol az okosvárosokkal kapcsolatos innovációk – egymással kommunikáló közlekedési eszközök, napelemes utak, a gyors, földalatti étel- és csomagszállítás stb. – fejlesztése zajlik. A létesítmény különlegessége, hogy azt az itt fejlesztő cégek teljesen ingyenesen használhatják.

Szintén Georgia államból mutatkozott be Roswell városa, amely alacsony energiaáraival, átlag feletti fizetéseivel és innovációival vonzó célpont többek között a gyógyászattal, banki szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozások számára.

A találkozón részt vett John E. Parkerson, Magyarország tiszteletbeli főkonzulja, aki felhívta a vendégek figyelmét olyan szabályozásokra, amelyek fontosak lehetnek az amerikai piacra aspiráló hazai vállalkozások számára – így pl. a Vízummentességi Programra, valamint a megváltozott adózási szabályozásra.

Az esemény a résztvevők közötti személyes megbeszélésekre is lehetőséget nyújtott, ahol a magyar cégek képviselői és az amerikai delegáció tagjai akár egy jövőbeli sikeres együttműködés alapjait is lefektethették.

A konferencia prezentációi: itt és az alábbi csatolmányokban találhatók.