Fenntartásokkal, de örül a budapesti iparkamara elnöke a katatörvénynek

Interjút közölt a katatörvény módosítása ügyében az RTL honlapja Nagy Elekkel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, aki azt mondta, fenntartásokkal, de üdvözli a katatörvény módosítását, az adónem változtatására ugyanis mindenképp szükség vol

Nagy, aki Magyarország 21. leggazdagabb embere, egyben a Főtaxi tulajdonosa, úgy nyilatkozott, hogy számára „kellemes meglepetés” volt, hogy a módosítás végül nem vonatkozik a taxisokra. Hozzátette, a BKIK nem lobbizott azért külön, hogy ez így legyen.

„Logikus, amit a kormányzat mond. A taxis az egyetlen szakma, ahová beülök, és a taxis megkérdez, hogy »céges? Mert ha céges, akkor nem tudom elvinni«. A többi szakmában ez azért nem így van” – hangzik el az interjúban a BKIK elnökének állítása.

Nagy javaslatokkal is élt a módosított kata ügyében. Szerinte egyszerűbb lenne a helyzet, ha egy katásnak meg lenne engedve, hogy cégnek számlázzon, de ilyenkor a cég 40 százalékkal többet fizessen. „A másik változtatás, amit szeretnénk, az egy egyszerűsített adózási mód a fehérgalléros szabadúszók számára, ami havonta százezres nagyságrendű lenne. Ez biztos, hogy a költségvetésnek is jó lenne, mert nyilvánvaló, hogy ha valaki költségelszámolással dolgozik, akkor apait-anyait belead.”

Nagy arról is beszélt, hogy Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke sem most, sem eddig nem volt alkalmas az adózók képviseletére. „Ezt az elnökségünk közleményben is kiadta, elítéltük a viselkedéséért és a nyilatkozatokért, amiket tesz. Abszolút nem konzultál sem az elnökséggel, sem a vállalkozókkal. (...)

A katatörvény tipikus példája annak, hogyan nem kell a vállalkozók érdekeit képviselni”– mondta.