Támogatás indul vállalkozások részére a zöldenergia-tárolás fejlesztésére

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) XV. kerületi Tagcsoport kezdeményezésére Regionális Vállalkozói reggeli került megrendezésre " A napenergia-hasznosítás aktuális kérdései 2024 év elején, Magyarországon” címmel.

A reggelin Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke tartott prezentációt az érdeklődő vállalkozóknak. Előadásában beszélt a napenergia forradalmáról, annak akadályairól, a hálózati korlátozásokról, kiegyenlítő energiai piacról. Az érdeklődők számára talán a legfontosabb információk azonban a 2024-ben induló, pályázati úton elérhető támogatásokkal kapcsolatban hangzottak el.

2024. január 15-én elindult a természetes személyek számára elérhető Napenergia Plusz Program, melyet 2024 februárjában követ majd a vállalkozások számára megnyíló zöldenergia-tárolói pályázat. A tervek szerint a nyertes projektek megvalósításának 2026. április 31-ig kell befejeződnie.

Az előadás információit a BKIK Széchenyi kártya Irodájának tanácsadója egészítette ki „Beruházáshoz kapcsolódó forráslehetőségekről” tartott prezentációjával. A Széchenyi Kártya nyújtotta kedvezményes hitelek több verziója is folyamatosan elérhető a vállalkozások számára, megkönnyítve ezzel a beruházásokhoz szükséges erőforrások, vagy a pályázati önrész előteremtését.

Az előadások után a résztvevők kérdései alapján élénk, kötetlen beszélgetés formálódott az előadókkal és a BKIK képviseletében megjelentekkel.