BUSINESS IN HUNGARY

Hiánypótló rendezvény Magyarországon vállalkozó külföldiek részére

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Projekt Irodája (NPI) az ImpactHUB Budapest együttműködésével „BUSINESS IN HUNGARY” címen, első alkalommal tartotta meg nemzetközi üzleti rendezvényét. A hiánypótló esemény célja az alapvető magyar üzleti, adózási, jogi környezet, valamint a BUSINESS IN HUNGARY tanácsadói szolgáltatásainak bemutatása a Budapesten élő és vállalkozó külföldiek számára. 

A BKIK Nemzetközi Projekt Irodája az elmúlt évek során jelentős nemzetközi projektek résztvevőjeként széleskörű tapasztalatokat szerzett az üzleti tanácsadás keretében megvalósuló olyan fejlesztési projektek területén, amelyek célja a fenntartható és változatos vállalkozói környezet kialakítása a közép-kelet-európai régióban. Ennek egyik eredménye a magyar vállalkozások támogatására korábban létrehozott Bridge To Benefits mentorprogram is.

A BUSINESS IN HUNGARY előzményét az NPI részvételével 2020-2022 között megvalósított SEEMEIN nemzetközi projekt jelentette a külföldi vállalkozók társadalmi és gazdasági integrációjának előmozdítására a hazai piacon.

A BUSINESS IN HUNGARY tanácsadói szolgáltatás tartalma, valamint a „Business in Hungary Toolkit - Business in Hungary Tudástár” december óta érhető el a BKIK honlapján. Az angol és magyar nyelven is elérhető tartalom a Nemzetközi Projekt Iroda és az ImpactHUB Budapest szakmai együttműködésével jött létre. Célja, hogy üzleti adminisztráció és üzletfejlesztési témakörökben gyakorlati tudást nyújtson a Magyarországon a jövőben induló vagy már jelenleg is működő külföldi és hazai vállalkozások számára.

A rendezvényen résztvevő jelentős számú, nemzetközi közönség a SimpleTax, a Kovács-Réthyi Szegheő Ügyvédi iroda szakértőinek előadásait hallgathatta meg. Megismerhették a Magyarországon már ismert sikeres külföldi expat vállalkozók saját tapasztalatait, sikertörténeteit. A résztvevőknek lehetőségük volt találkozni és 15 percben - adózási, jogi, vállalkozásindítási és fejlesztési területen - konzultálni a BUSINESS IN HUNGARY tanácsadóival.

Harsányi Mónika, a BKIK Nemzetközi Projektirodájának vezetője elmondta: ,,A BUSINESS IN HUNGARY Tudástár kiváló lehetőség az induló és a már működő vállalkozóknak egyaránt. Tanácsadó szolgáltatásunkat használva partnereink testre szabott támogatást kaphatnak üzleti adminisztrációs és üzletfejlesztési kérdésekben is. A BUSINESS IN HUNGARY közvetett célja az is, hogy egy diverz, befogadó üzleti közösséget is építsünk. Elismerés számunkra, hogy közel 40 expat vállalkozó vett részt már az első alkalmunkon is.”

Ahmad Tabche, a Leila’s Kitchen tulajdonosa hozzátette: „Elengedhetetlen a helyi nyelv ismerete, érdemes a legjobb könyvelőt felvenni, aki kellő tapasztalattal rendelkezik az éttermek világában. Szükség van egy erős bevándorlásjogi ügyvédre, aki fel tudja gyorsítani az Európán kívüli munkavállalók behozásának folyamatát. Bár egy jó ügyvéd drágább lehet, de nagyobb rá az esély, hogy a munkavállaló első próbálkozásra megkapja a munkavállalói engedélyét.”

Bedő Beatrix, az ImpactHUB Budapest társalapítója, a szakmai programok vezetője így osztotta meg tapasztalatait: „Hiszek a vállalkozói szellemben, hogy az emberek valóra válthatják az álmaikat. A legjobb, ha egy vállalkozást a helyi szabályozás, adózás, üzleti stratégia és jövőkép szempontjából is alaposan előkészítve indítanak el. Az IHB abban támogatja a Magyarországon élő külföldieket, hogy minden lehetséges tudást megszerezzenek a vállalkozásuk elindításához és tudják, hol és kitől kérhetnek szakértő támogatást bizonyos szakterületi kérdések esetében.”

További információ a Business in Hungary Tudástárról és szolgáltatásról: https://www.bkik.hu/en/business-in-hungary

 

 

Kapcsolat:

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

projektiroda@bkik.hu