Tanulók a duális képzésben

Tanulók a duális képzésben

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a magyar duális képzési rendszer fenntartásában központi szerepet tölt be. A budapesti szakképző iskolákban és a technikumokban szakmát tanuló fiatalok a BKIK által nyilvántartott, jogszabályi és szakmai szempontok alapján megfelelőnek ítélt duális gyakorlati képzőhelyeken, kamarai oktatói minősítéssel rendelkező oktatóktól sajátíthatják el választott szakmájuk gyakorlati tapasztalatait.

A BKIK Szakképzési Irodája pályaorientációs tevékenységével segíti a pályaválasztás előtt álló tanulókat, majd ezt követően a szakképző intézményekben már szakmát tanuló fiatalok számára is sokrétű támogatást biztosít.

Egyebek mellett részletes felvilágosítást nyújt a szakképzési munkaszerződésekkel kapcsolatosan, amelyek a szakképzésben tanuló diákok duális képzőhelyen történő képzésének jogviszonyát szabályozzák. Az alábbiakban olvashat a szakképzési munkaszerződésről.

A duális képzés során a képzésben résztvevő vállalkozásoknál, az úgynevezett duális képzőhelyeken sajátítják el szakmájuk gyakorlati tudnivalóit. A tanulók igényeinek megfelelő duális képzőhely megtalálást segíti – mindig naprakész - gyakorlati képzőhelykeresőnk.

A szakmai versenyeknek köszönhetően már képzésük során kiemelt figyelmet kaphatnak azok a tehetséges fiatalok, akik a legmagasabb szinten sajátítják el szakmájukat. Alább olvashatnak az olyan hazai- és nemzetközi szakmai versenyekről, mint a Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV/OSZTV) vagy a Junior-, Euro- és World Skills versenyek.

Kedves Fiatalok!
Fontosnak tartjuk, hogy megfelelő felkészültséggel kezdjétek meg gyakorlati képzéseteket a első munkahelyeteken. Célunk, hogy már az első munkanapotokon úgy jelenjetek meg, hogy tudjátok, milyen elvárásokra, szabályokra számíthattok. Ennek érdekében készítettük el Nektek alábbi animációs kisfilmünket, amelyben 10 BKIK jótanáccsal szeretnénk segítségetekre lenni.
Amennyiben tetszik, hasznosnak találjátok kisfilmünket, osszátok meg osztálytársaitokkal!

Események
Regisztrált vállalkozások országos keresője
Tovább